Yogamassasje

Yogamassasje er en dynamisk og dyptgående hel kroppsbehandling med røtter i Yoga og Ayurveda – en urgammel indisk vitenskap hvor helhetsperspektivet er sentralt. Yogamassasje omfatter indisk massasje og assisterte tøyninger basert på yoga.

I utdannelsen til Yogamassasjeterapeut lærer du å gi en dynamisk og dyptgående hel kroppsbehandling i yogamassasje.
Massasje og assistert tøyning basert på yoga behandler problemer og ubalanser samt stimulerer kroppen til å vende tilbake til sin naturlige helse og vitalitet.
For hver del av kroppen, utføres oppvarmende massasje og assistert yogatøyning. Du behandler alltid hele kroppen hvor utførelsen tilpasses klientens individuelle forutsetninger og behov. Behandlingen utføres på gulvnivå og du benytter både hender og føtter. For massasjen benyttes romtemperert olje i sparsom mengde.

Den tidligere yrkesutdannelsen til yogamassør samt dens påbygningskurs er nå slått sammen til en enda lenger utdannelse i 7 perioder med totalt 28 dager over 7-8 måneder, hvor tittelen har blitt endret til Yogamassasjeterapeut.

Yogamassasje er effektivt ved flere ulike problemer
Yogamassasje er terapeutisk og effektivt for blant annet rygg- og nakkeproblemer, isjias, problemer fra skuldre, hofter, knær og ankelledd samt stress og søvnproblemer.
Assistert tøyning med støttende pust fra klienten ved tøyningen er utmerket for å hjelpe til med å åpne opp kroppen og slappe av dypere en vanlig.
Kroppens fysiske strukturer og funksjoner får dermed nye muligheter for å løse opp ubalanser, spesielt i de ulike sirkulasjonssystemene.

Tøyning har stor effekt på kroppens bindevev som omslutter og binder sammen alle deler av kroppen.
Hver tøyning har påvirkning både på de direkte tøyde strukturene men også andre nærliggende deler av kroppen, og noen ganger påvirker en tøyning strukturer et helt annet sted i kroppen.

Denne praktisk orienterte intensivutdannelsen omfatter:

  • assisterte tøyninger (drøyt 100 ulike tøyninger basert på yoga-asanas)
  • massasje/oppvarming for hele kroppen
  • avslappende massasje for hode og ansikt
  • kroppslesing
  • kontraindikasjoner
  • benyttelse av olje
  • disposisjon av en individuell behandling og behandlingsserie
  • grunnprinsippene innen yoga og ayurveda
  • anatomi, oversiktlig orientering samt introduksjon til Axelsons «Anatomi online» for skjelett, ledd, og muskler inkludert i utdannelsen.
  • rollen som selvstendig næringsdrivende og entreprenør innen forebyggende helse

Koblingen mellom kropp og sinn berøres og utforskes for å oppnå en dypere forståelse for behandlingens effekt på ulike plan.

Yogaklasser spesielt tilpasset utdannelsen, praktiseres for å oppnå ytterligere forståelse for yogamassasjens effekt. Meditasjon er også inkludert for å støtte læringsprosessen samt introdusere meditasjonens muligheter for deg som terapeut og individ.

Du lærer også hvordan du tar vare på egen kropp og benytter korrekte posisjoner når du gir behandling. Å jobbe på gulvnivå gir en annen bevegelsesfrihet og andre muligheter.
Pedagogisk vil vi med trygg og avslappet atmosfære, hvor praktisk arbeid og deltakernes individuelle behov for læring er sentralt, skape best mulig forutsetninger for en rik og effektiv utdanning.

I løpet av utdanningen tar du imot yogamassasje hver dag og får derigjennom en intensiv behandling av egen kropp. Utdanningen blir derfor også en mulighet til å behandle og styrke sin egen kropp.

Yogamassasjeterapeut
Utdanningen fører til diplomert Yogamassasjeterapeut som gir mulighet for yrkesmedlemskap i Massasjeforeningen.

Introduksjonskurs i Yogamasssje /
for husbruk
Kurset passer for deg som vil oppleve hva yogamassasje er og lære en velgjørende behandling for hjemmebruk, og for å finne ut om utdanningen og yrket kan passe for deg.

Øvrig info:
Yrkesutdannelsen holdes i Oslo og Stockholm.
Undervisningen foregår på skolene i Oslo og Stockholm med lærerundervisning via zoom og stedlig undervisning med veileder og assistent på skolen. 

Kursene holdes hovedsaklig på engelsk og svensk.

Pris: fra 1 750,-

Neste start

Hei! Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål om våre utdannelser og kurs.
Ring oss på 23 10 36 20.