Yoga Anatomi / Bevegelses-anatomi

 

Bli med på oppdagerferd i verdens mest avanserte konstruksjon: den menneskelige organismen.
Få mer glede og balanse i din egen og dine kunders yogapraksis og trening med bedre forståelse for kroppens anatomi. 

Vi begynner helt innerst med fokus på skjelettet og de ulike leddene. Deretter legger vi på forståelse  for muskelarbeidet og kunnskap om de viktigste musklene i bevegelsesapparatet. Du lærer også om de vanligste ubalansene i muskel og skjelett som «det stressa og sittende mennesket» pådrar seg. Dette gir deg nødvendig grunnkunnskap for bedre balanse i din egen yogapraksis og yogaundervisning.

Nervesystemet er kroppens kommunikasjonssystem, og kunnskap om dette er nøkkelen til hvordan vi kan samarbeide bedre med egne ressurser. Og hele kjernen i «mind/body connection». Du lærer også pustens anatomi og kobling til nervesystemet.

Kurset er åpent– og nyttig – for alle! Enten du har lite eller ingen forståelse for anatomi eller ønsker å repetere og fordype din kunnskap er du hjertelig velkommen.
Forvent en blanding av teori, praktiske øvelser/utforskning og spennende innsikt.

Kurset kvalifiserer som forkunnskap i anatomi for deg som vil gå utdannelsen til Yin Yogalærer på Axelsons og oppnå diplom og ikke har denne kunnskapen fra tidligere.

Hva får du på kurset:

Kunnskap som gjør deg i stand til å samarbeide bedre med egen kropp og fordype din yogaundervisning:

 • Innsikt i skjelett/ledd/forståelse for bevegelse og belastningsutsatte områder
 • Muskelanatomi og -arbeid, og  hvordan oppnå bedre muskelbalanse
 • Hvordan nerveystemet fungerer og hvordan du kan oppnå dypere effekt ved å koble deg på kroppens intelligens
 • Pustens anatomi

Kurset avsluttes med en teoretisk hjemmeeksamen.
Kurset med bestått prøve kvalifiserer som forkunnskap i anatomi på vår utdannelse til Yin Yoga lærer for oppnåelse av diplom. 

Tider

Dag 1 kl. 1500 – 1800
Dag 2 kl. 0800 – 1700
Dag 3 kl. 0800 – 1500

Avsluttende prøve avholdes som hjemmeeksamen med innlevering 1 måned etter kurset. Du mottar en e-post med prøven som leveres skriftlig innen gitt frist som oppgis på kurset.

Lærer: Lisbeth Amundsen

Lisbeth er utdannet yogalærer, yogamassør og massør med en dyp forståelse og pasjon for kroppens anatomi og fysiologi.
Lisbeth hjelper deg å sette den teoretiske kunnskapen i sammenheng med kroppens bevegelse i praksis i både yogastillinger og ved trening.

Hva synes våre elever om kurset i Yoga Anatomi / Bevegelses-anatomi:

 • En tydelig og nydelig gjennomgang av bevegelsesapparatets utforming, oppbygging og funksjonalitet. Dette kurset har vært øyeåpnende for meg rent personlig og vil påvirke min yogapraksis såvel som det daglige forhold til egen kropp. Samtidig som denne kunnskapen vil bli et uvurderlig verktøy som yogatilrettelegger/veiviser for andre.
 • Det som gjorde mest inntrykk på meg, var Lisbeths nydelige avrunding med hennes teori/ forklaringsmodell om hvorfor yoga fungerer og verbaliseringen av at det vi bedriver, er å koble oss på kroppens egen informasjonsflyt.
 • Jeg har fått en helt ny facinasjon for kroppen. Læren om hvordan musklene jobber sammen og hvordan det kan benyttes i yogastillinger/hverdagen for balanse. Ikke minst læren om nervesystemet og hvordan vi kan påvirke det ved bevegelse, yoga og pust! Et kurs jeg kan anbefale alle som er opptatt av å lære mer om kroppen og dens bevegelse.
 • The course gave me understanding of the anatomic parts in relation to movement and how most people uses their body and the reason of stress and how that effects body/nervoussystem. It helped me a lot to understand what is happening in the yin and yoga positions as well as the connections with what are the consequences of the practice. I wish to study deeper and it opened curiosity and gave a solid base to go from.
 • Kurset var inspirerende med konkrete eksempler på funksjon av muskler og øvelser. Liker at lærer «er tilstede» og er systematisk og tilgjengelig for spørsmål.
 • Jeg har lært veldig mye om kroppen, spesifikt om skjelett, muskler, nerver og pust. Dette har gjort meg enda mer bevisst på hvordan jeg beveger meg i hverdagen.
 • Hvordan bevegelsene kan bidra til å skape balanse i kroppen der det er ubalanse. Kunnskap om hvordan jeg kan benytte det i yogatimer/praksis.
 • Jeg har lært utrolig mye nyttig og anvendelig kunnskap, som jeg kommer til å glede meg over hver dag resten av livet! Den beste læreren jeg har hatt på lenge!
Pris 3 100 ,-
Neste start