Våget å prøve noe nytt

  • Gå tilbake

Byttet jobb – fra montør til massør

 

– For meg har det vært en investering i fremtiden, forteller Kenneth Gundersen Bjørnseth (44), som foretok en skikkelig livsendring da han byttet yrke fra svak- strømsmontør til muskelterapeut.

Tekst: Marit Gaare Laache

Etter å ha gjennomført både massør og massasje- terapeut på Axelsons, har Kenneth nå en helt ny arbeidshverdag – og for så vidt også et helt nytt liv.

– Som voksen var jeg endelig klar til å satse på det som jeg alltid har vært interessert i, nemlig trening og kunnskapen om hvordan kroppen fungerer best mulig, sier Kenneth. Med bakgrunn som toppidrettsutøver innen håndball og idrettsfaglig studieretning på videregående skole, var Kenneths plan å utdanne seg til fysioterapeut. Men karakterene fra videregående holdt ikke til opptak, så da ble det tidlig jobb istedenfor videre studier.

– Etter noen år innen Salg og IT, startet jeg på grunn-kurs elektro som 25-åring, og var så heldig at jeg umid-delbart fikk jobb som svakstrømsmontør. 40-årskrise Årene gikk fort med jobb, stifting av familie og bygging av hus. Men ønsket om å jobbe med interessefeltet kropp og helse, forsvant ikke.

«Da jeg fylte 40 år hadde jeg en prat med kona mi. Hun ga meg klar beskjed om at hvis jeg skulle gripe tak i drømmen min, måtte jeg gjøre det nå». Det å starte på en ny utdanning krever god planleg-ging og litt goodwill fra omgivelsene.

– Jeg fortsatte å jobbe i full stilling som svakstrøms- montør, og med en grei arbeidsgiver gikk det greit, sier Kenneth som både tok ut oppsparte ferieuker og avspa-sering for å komme i mål. I tillegg hadde han en kone som syntes det var greit at fritiden ble brukt på studier. Han understreker at uten konas støtte hadde han ikke klart det. Familiesituasjonen hadde lenge vært preget av at Kenneth var mye borte på jobbreiser, så et av målene med omskoleringen var å få mer tid til familien og kunne være mer til stede for barna på ettermiddagen. På skolebenken Før massasjebenken kunne inntas måtte en god del teori gjennomgås.

 

«Det er viktig å jobbe riktig. Vær tålmodig, det tar kanskje et år før muskulaturen er ordentlig gjennomtrent»

 

– Når man velger å sette seg på skolebenken i voksen alder, har man jo ofte en naturlig interesse for fagom-rådene. Så det å lære mer om musklenes oppbygging, anatomi, sykdomslære og idrettsmedisin var udelt en positiv opplevelse for meg. Kenneth forteller at teorien kombineres med det å trene på massasjeteknikker.

– Når vi øvde oss på å massere hverandre, ble halvparten av tiden brukt til selv å motta massasje. Det ga en unik innsikt i opplevelsen av å ligge der på benken. Når jeg i dag har pasienter som spør om jeg vet hvordan det føles når jeg treffer de ulike punktene, kan jeg svare «Det vet jeg godt».

Praksis

Kenneth var så heldig at han allerede på tampen av første studieår, fikk tilbud om å jobbe hos Klinikk for alle på Majorstua. I dag jobber han tre dager ved Klinikk for alle som er tilknyttet 30 terapeuter, og to dager hos Move på Lørenskog, hvor han jobber tett opp mot to kiropraktorer.

Livserfaring

– Jeg ser at det kommer godt med å ha litt livserfaring i denne jobben. Jeg har hele tiden levd et aktivt liv, med trening, løping og sykling. Jeg har sittet lenge på syk-kelsetet fra Trondheim til Oslo, jeg har gått Birken og Vasaloppet. Så når pasienter kommer med et vondt kne og tror at de nå må slutte med en aktiv livsstil, vet jeg som regel hva det skyldes og at det går over med riktig behandling og restitusjon. Det å jobbe på en klinikk med flere profesjoner er utrolig lærerikt. Jeg lærer hele tiden noe nytt gjennom å diskutere med kiropraktorer, leger og fysioterapeuter.

Hva er det beste med valget du tok?

– For min del er det at jeg kan gå hjem til barna mine hver dag, og det at jeg endelig jobber med noe idrettsfag-lig som jeg alltid har hatt lyst til. For meg er det viktig å jobbe med mennesker, og tilbakemeldinger om at hode-pine eller ryggplager forsvinner er svært givende for meg. I dag har jeg også en større frihet ved at jeg selv kan bestemme om jeg skal ha færre timeavtaler, eller krysse ut en dag i kalenderen.

Gode tips

Vi spør Kenneth om han har noen gode tips til andre som ønsker å følge sin drøm, og vurderer å bytte jobb. – Inntektene vil variere, og det er viktig å være klar over at det tar litt tid før kundelisten er full og lønna stabiliserer seg. Det å velge ny kurs i livet krever planlegging, også økonomisk. Men for egen del så angrer jeg bare på at jeg ikke gjorde det tidligere.

Les mer om utdannelsen til Massør

Les merEn ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

Benyttet koronatiden til å ta en helt ny utdannelse

  Da koronakrisen inntraff var det ingen selvfølge at Tommy fikk beholde

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..