Våg å følge drømmen!

  • Gå tilbake

 

Drømmer du om å gjøre noe helt annet med livet ditt? Ønsker du deg mer frihet og muligheten til å utforske nye sider av deg selv, eller gjøre hobbyen din om til et levebrød? Å gå ut av komfortsonen og våge å ta de innerste ønskene og drømmene på alvor er skummelt. Har jeg det som skal til? Er det mulig å leve av det? er spørsmål mange stiller seg. Og svaret er et rungende «JA»! – det er faktisk mulig å skape seg et nytt og friere liv.
Her møter du fire som har turt å ta steget.

 

Fra stress og pendling til eget yogastudio

Gunn Odvold har gått utdannelsene til Yogalærer, Yin Yoga lærer og Yogamassør på Axelsons. Hun driver yogastudioet Luna Yoga på Langhus. www.lunayogastudio.no

For Gunn Odvold startet det hele med ønsket om en endring i livet. I 20 år hadde hun pendlet frem og tilbake til Oslo, og hverdagen bestod av mye stress. Etter en lang prosess hvor hun sjonglerte jobben som teamleder i et stort mediehus med å være coach på et lokalt treningssenter, begynte hun å se på muligheten for å si opp mediejobben og kombinere jobben som treningscoach med blant annet yoga. Valget av utdanningssted falt på Axelsons, hvor hun først tok yogalærerutdanning, og deretter utdannelser innen Yin yoga og yogamassasje. I dag driver hun yogastudioet Luna Yoga i Langhus, med faste kurs innen klassisk yoga og Yin yoga. I tillegg tilbyr hun behandlinger i yogamassasje.

Selv sier hun: «det å tørre å ta steget – å begynne å undervise, kanskje starte eget selskap, og å skulle leve av dette, kan være skremmende for mange. Det var det for meg også. Men jeg bearbeidet frykten. Frykt for hva andre skulle tro. Frykt for hva familien min ville si. Jeg hadde en bra jobb, god inntekt, stabilitet. Men jeg valgte å tenke «hva er det verste som egentlig kan skje?» Da roet frykten seg. Det å kunne fylle hverdagene med det livet jeg elsker mest, og å kunne hjelpe så mange andre mennesker, er det beste valget jeg har tatt så langt i livet».

«Det å kunne fylle hverdagene med det livet jeg elsker mest, og å kunne hjelpe så mange andre mennesker, er det beste valget jeg har tatt så langt i livet»

– Gunn Odvold

Gestaltterapi og yogamassasje

Frode Østmo har gått utdannelsen til Yogamassør på Axelsons. Han driver «Gestaltterapi og massasje – Frode Østmoe» i Søgne. www.frodegestalt.com 

Frode Østmoe jobbet som gestaltterapeut i Søgne, og ble gjennom arbeidet interessert i hvordan livet setter seg i kroppen. Han tok en yogamassasjetime hos Heidi Bakk, og da var det gjort. Han tenkte «dette må jeg utdanne meg innen!», og i oktober 2018 fullførte han sin utdanning innen yogamassasje på Axelsons. I dag driver han ved siden av fulltidsstilling som veileder, firmaet Gestaltterapi og massasje – Frode Østmoe, hvor han jobber med en kombinasjon av gestaltterapi og yogamassasje.

Om utdannelsen på Axelsons sier han: «Det var mange ting jeg likte. Det er et helt spesielt miljø på skolen. Veldig god atmosfære, dyktige lærerkrefter, profesjonelt, og så har jeg blitt kjent med så mange hyggelige mennesker. Deilig å starte dagen med massasje, meditasjon eller med en yogaøkt. Det var virkelig påfyll av energi og gjorde så godt. Jeg kjente at jeg ble glad av det.  En utdanning ved Axelsons er et kvalitetsstempel.»

 

Fra førskolelærer til massør

Charlotte Kessels har gått Massør-utdannelsen på Axelsons. Hun jobber i Bekken & Barn og med bedriftsmassasje. 

For Charlotte Kessels startet reisen mot noe nytt da hun kom til Norge fra Nederland, hvor hun hadde utdannet seg til førskolelærer. Men for å kunne jobbe som førskolelærer i Norge måtte hun ta hele utdannelsen på nytt. Da bestemte hun seg for å heller forfølge en annen drøm, nemlig å bli massør. Hun ble anbefalt massørutdannelsen på Axelsons av en venninne som jobbet som fysioterapeut. Det at utdannelsen er på deltid, gjorde at den lot seg kombinere med småbarnslivet, som var essensielt for Charlotte, som har to små barn. I dag jobber hun som massør i Bekken & Barn, og med bedriftsmassasje.

Hun har følgende råd til andre som vurderer å ta massørutdannelsen: «Bare gjør det! Det er en fest å gå på Axelsons, og du vil lære ting du aldri hadde trodd du skulle lære. Det er godt miljø og godt fellesskap, så du vil ikke stå alene. Nå går jeg med glede til jobb hver dag. Det gjorde jeg aldri da jeg jobbet på kontor!»

«Nå går jeg med glede til jobb hver dag. Det gjorde jeg aldri da jeg jobbet på kontor!»

– Charlotte Kessels

 

Riktig fra første stund

Monica Opedal-Rekve har gått Rosenterapeut-utdannelsen på Axelsons og er i praksisperiode. Hun tilbyr behandlinger som en del av praksisen. www.hjertebua.com 

Monica Opedal-Rekve bor i Nes kommune med samboer og 3 barn. Hun var på søken etter noe som kunne hjelpe med smertene hennes, etter mange år uten å ha fått hjelp. Hun ble tipset om Jeanette Ask som er Rosenterapeut på Jessheim, og tok seg turen dit i 2015. Der ble hun oppfordret til å oppsøke Axelsons. Hun ble nysgjerrig, og fulgte rådet. Allerede etter første kurs i Rosenmetoden visste hun at hun ville gå løpet helt ut. I dag er hun i praksisperioden sin, og har gjennomført over 180 behandlinger.

Om prosessen så langt sier hun: «Jeg er stolt av å få jobbe med mennesker på dette nivået, helt inn til sjelen, og det å lære så mye om seg selv og få ny innsikt som kan snu livet til en ny start. Det er virkelig sant at en går fra å være den man tror man er, til den man virkelig er. Og det å få lov til å bli kjent med så mange folk, og høre deres historier på godt og vondt, har gjort meg til et bedre menneske. Det høres kanskje litt klisjé ut, men det er helt sant».

AXELSONS

Axelsons har lang erfaring med å utdanne selvstendige kroppsterapeuter og instruktører. En utdannelse fra Axelsons er en trygghet og et kvalitetsstempel som hjelper deg et godt stykke på veien til å oppfylle drømmen om frihet, fleksibilitet og et yrke som gir mening.

Her kan du lese mer om de ulike utdannelsene Gunn, Frode, Charlotte og Monica har tatt på Axelsons.  

Yogalærer
Yin Yoga lærer
Yogamassør (nå utvidet til Yogamassasjeterapeut)
Massør

Les merStressveileder – et kurs i stresshåndtering

Da Axelsons lanserte kurset «Stressveileder» våren 2021 ble kurset fulltegnet i rekordfart. 

En ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..