Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Tommy Nygaard – Massør

Tommy har IT som sitt fagfelt og lidenskap og jobber med å trafikkavvikling og IT i Norwegian. Da koronakrisen inntraff fikk han arbeidshverdagen snudd på hodet, fremtiden ble usikker. Med færre fly i luften og en mindre stab å administrere, bestemte Tommy seg for å se på dette som en gylden mulighet til å gå helt nye veier.

– Jeg hadde tatt et kurs tidligere på Axelsons, som heter «Massasje til husbruk». Tanken da var at jeg ville ha mulighet til å behandle familiemedlemmer. Underveis i kurset ble jeg så overrasket over at jeg opplevde at det å massere ga meg en påfallende ro. Endelig fant jeg et fristed hvor jeg klarte å stoppe tankestormen og for aller første gang klarte jeg å legge vekk jobb og hverdag og konsentrere meg fullt og helt om å være tilstede.
Med dette friskt i minne falt tankene fort på Axelsons og Massørutdannelsen når han skulle gjøre noe nytt.  Men Tommy tok ingen forhastede beslutninger og gikk grundig til verks før han meldte seg på studiet. Han gikk til sjefen sin og fortalte om planene. For Norwegians utfordringer til tross så hadde han unngått permittering og jobbet fortsatt fulltid.

– For meg var det til slutt 4 ting som var avgjørende for at jeg valgte å studere massasje på Axelsons.

  1. Jeg visste ikke på det tidspunktet om jeg ville kunne beholde jobben min i Norwegian.
  2. Jeg ville ha en utdannelse der mine ferdigheter på sikt ikke kunne erstattes av teknologi. Med lang fartstid innen IT er jeg smertelig klar over utviklingen og at Artificial Intelligence (AI) er kommet for å bli og gradvis vil gjøre mange mennesker overflødige i jobbene sine. Det vil ikke kunne skje med massasje og berøring.
  3. Jeg ønsket å finne tilbake til den følelsen jeg hadde under massasje til husbruk-kurset, og kunne koble ut hodet mitt og være tilstede i øyeblikket. Stilne tankestormen.
  4. Etter å ha jobbet med datasystemer i mange år ville jeg ta en utdannelse som har mennesket i fokus. Jeg vil ha en jobb der jeg kan være til glede og hjelp for andre mennesker, på en eller annen måte – det føler jeg at jeg virkelig har muligheten til etter denne utdannelsen.

 

Tok utdannelse ved siden av full jobb

Ettersom massørutdannelsen er modulbasert, ble det med god planlegging mulig for Tommy å ta utdannelsen på normert tid ved siden av jobb. Juni 2021 er han ferdig utdannet diplomert Massør. Og han sier selv at han bare har tatt første skrittet på reisen. Nå hungrer han etter å lære mer.

– Noe av det mest fantastiske med denne utdannelsen er at du både skal tilegne deg relativt komplisert anatomi teoretisk, men du skal og omsette det å bruke det praktisk. Det liker jeg. Jeg er nerd, og går veldig fort opp i det jeg interesserer meg for. Sånn sett er dette virkelig midt i blinken for meg.

 

Gode løsninger og god ivaretatt

Han er imponert over at det har vært mulig å gjennomføre et utdanningsforløp i koronaperioden, for det var ikke egentlig gitt da han startet. Selv for Axelsons har det vært veldig mye nytt dette semesteret.

– Skolen har virkelig snudd seg rundt og gjort alt de kan for at dette skulle være mulig å gjennomføre. Laget et godt digitalt undervisningsopplegg som evnet å ivareta studentene utrolig godt. Den siste tiden har restriksjonene lettet nok til at vi endelig har kunnet møtes fysisk på skolen. Det har vært helt fantastisk. Med smittevern i fokus, og flittig bruk av masker og visir, har vi fått trene på alt vi har lært og utøve faget i praksis.

 

Hvordan hverdagen nå blir er han litt usikker på. Han har fortsatt jobben i Norwegian, og har ikke bestemt seg helt for hvordan han skal kombinere det, men at det blir en kombinasjon er han ganske sikker på.

 

– «Selv om det ikke så sånn ut da jeg startet så har jeg nå fått et luksusproblem. Jeg har en god jobb, og jeg har tatt en ny utdannelse som jeg brenner etter å begynne å bruke.

Og det er ikke bare jobbsituasjonen han skal få til å gå opp. Livet som student har gitt mersmak – nå vil han lære mer.

– «Jeg snuser allerede på mulighetene til å ta flere kurs. Det å være en del av en klasse på denne måten har vært helt fantastisk. For meg ble koronakrisen rett og slett en døråpner avslutter han.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar