Tilgjengelig Yoga

Kurs i tilgjengelig yoga for yogalærere

 

Som yogalærer møter du alle typer mennesker med ulike forutsetninger for å utøve yoga.

En god «verktøykasse» gjør at du som yogalærer kan møte den enkelte på en trygg og ivaretagende måte.

 
Med et kurs i Tilgjengelig Yoga får du verktøy til å se muligheter for tilpasninger i dine yogatimer, og erfaring i å undervise en inkluderende yogaform med fokus på mangfold og individualitet.
 
Tilgjengelig Yoga er en verktøykasse for å gjøre yoga tilgjengelig for alle!
 
 • Tilgjengelig yoga – hva, hvordan, hvorfor
 • Kunnskap om tilgjengelighet i kommunikasjon
 • Hvordan gjøre yogafilosofi, pusteøvelser og avspenning tilgjengelig
 • Hvordan gjøre yoga Asana skadeforebyggende og tilgjengelig
 • Å skape en tilgjengelig yogatime
 
Du får kunnskap i å planlegge og gjennomføre yogaundervisning som forebygger skader og passer for alle. Gjennom å lære deg å bruke tilpasset kommunikasjon , yogautstyr, gjøre yoga på stol, på gulv og mot vegg, vil du kunne tilpasse din yogaundervisning til hver enkelt yogaelev.
Tilgjengelig yoga er ikke en yogaform, men en verktøykasse som du anvender når du underviser din yogaform. Tilgjengelig yoga bygger på verdier og holdninger om universell utforming, inkludering, individualitet og mangfold. Dette er verdier som er fremhevet av blant annet Yoga Alliance i deres mål om «Equity in Yoga» i «Code of conduct».
 
 

Du får

I løpet av 2 dager (fredag kveld 1530-1930) og lørdag dag (0930-1530) får du: 

 • Trening i å bruke yogautstyr på en ny måte og kunnskap om variasjoner og valgmuligheter i fysiske yogastillinger. Deler av kurset vil foregå som kreativ workshop hvor vi eksperimenterer og utforsker de fysiske yogastillingene.
 • Erfaring i å forebygge skader. Tilgjengelig yoga er trygg og skadefri yoga!
 • Kunnskap, ferdigheter og teknikker som vil gjøre deg dyktig i å se dine yogaelevers behov på en ny måte. Du vil tilegne deg en ny måte å forstå dine yogaelever på.
 • Kunnskap om hvordan du kan gjøre kommunikasjon tilgjengelig i ulike situasjoner i yogaundervisningen.
 • Kunnskap om hvordan ditt yogarom kan være universelt utformet, inkluderende og tilgjengelig for alle.
 • Innføring i å gjøre yogafilosofi, pusteøvelser og avspenning tilgjengelig.
 • Ferdigheter i å undervise på stol, med stol, til vegg og i seng. Du vil lære å planlegge og gjennomføre tilgjengelige yogatimer for alle.

 

Forkunnskap

Utdannet yogalærer uansett yogastil.

 

Line Fritzon – Inkluderende yoga

Line Fritzon er yogalærer, lærer og vernepleier med flere videreutdanninger.  Hun driver firmaet Inkluderende yoga, og underviser yoga for mennesker med ulike behov for tilrettelegging.
Line har lang erfaring med å undervise og veilede mennesker med ulike funksjonsvariasjoner som bl.a.; døv-blindhet, utviklingshemming, autismespekterforstyrrelser, fysiske funksjonshemminger, multifunksjonshemming, psykisk sykdom, demens og aldring.

Som lærer og vernepleier har hun forsøkt å gjøre avstanden mellom mennesker med funksjonsnedsettelser og resten av samfunnet mindre, og å gjøre verden mer tilgjengelig for alle. På samme måte brenner hun for at yoga skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av utgangspunkt og bakgrunn.

«Alt som skal til for å kunne gjøre yoga er at du har et hode og en kropp! Mange mener og føler mye om yoga, hva det er og hvem det er for.
Jeg lander alltid tilbake på at det som skal til for å få en yogakropp er: at du har en kropp og at du gjør yoga.
Alle kan gjøre yoga! Uavhengig av hvilken kropp du har, hvordan du ser ut eller hva du tror på så kan du gjøre yoga. Yoga kan tilpasses alle kropper og alle mennesker.»

«Å gjøre yoga tilgjengelig for alle er å endre fokus fra form til funksjon».

1 600 ,-

Neste start

 

Hei! Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål om våre utdannelser og kurs.
Ring oss på 23 10 36 20.