Ta en utdannelse hvor du lærer å se hele mennesket!

  • Gå tilbake

 

På massørutdannelsen lærer du ikke bare massasjeteknikk fra a-å, det legges mye vekt på sammenhengen mellom kropp og sjel – og ikke minst viktigheten av å se hele mennesket du masserer. Hovedlærer Sissel Thoen svarer på noe av det du som vurderer en massasjeutdannelse på Axelsons kanskje lurer på.

 

–  Sissel, du tok selv massørutdannelse på Axelsons for 24 år siden, og er nå hovedlærer. Hva er det som gjør at massørutdannelse hos nettopp Axelsons er et godt valg?

«Du lærer rett og slett alt du trenger fra a-å; mange typer teknikker, lover og regler, om det å ha klienter, og selvfølgelig gode arbeidsteknikker slik at du skal fungere gjennom et langt arbeidsliv. Men du lærer også hvordan du skal tilnærme deg mennesker. Det er en tillitserklæring å ta av seg klærne, legge seg ned på benken og tørre å være sårbar – og de aller fleste klienter har et problem utover ønsket om velvære. Vi gir deg kunnskapen du trenger for å behandle alle typer mennesker; barn, unge, idrettsfolk og eldre.»

Hva er hovedfokuset i undervisningen?

«Vi ønsker å gi elevene evne til å se mennesket som kommer. Klienten kan i noen tilfeller være kjendis eller toppidrettsutøver, men det er viktig å huske at alle er mennesker, og alle har en kropp. Vi jobber med bevisstheten rundt dette, og sammenheng mellom kropp og sjel – skillet mellom fysisk og psykisk er bare ord vi mennesker har laget, i realiteten henger dette i stor grad sammen.  De letteste berøringene kan ofte være de beste – det at hard massasje i et raskt tempo er det beste er bare en myte. Det er dessuten viktig å tilpasse seg klienten – to like diagnoser behandles ikke nødvendigvis likt. Jeg tror ikke jeg har gitt to like behandlinger i mine 24 år som massør.»

Kreves det noen forkunnskaper eller spesielle forutsetninger for å bli massør? Har for eksempel alder eller kroppslig tilstand noe å si?

«Alle mennesker i alle mulige fasonger og aldre kan bli massør – vi har hatt elever fra 18 til 73 år – sistnevnte var en tidligere lektor. Kroppen er så utrolig i seg selv og det er fascinerende og gøy å lære. Man blir kjent med sin egen kropp på en ny måte, og oppdager seg selv på nytt. Massasje får du også – siden elevene øver seg på hverandre. Noen elever har kunnskap om anatomi og idrett fra før, noen har ingen forkunnskaper. Mange omskolerer seg fra stressende kontorjobber. Her undervises det fra 0 uansett. Vi har det gøy og morsomt når vi lærer, vi «leker oss inn i kunnskapen» som jeg pleier å si. Vi har deleksamener underveis, så det er ingen store prøver. Selv er jeg dyslektiker, og det er ikke nødvendig å være typisk skoleflink for å mestre denne utdannelsen.»

Hvordan er jobbmulighetene?

«De fleste massører jobber på tverrfaglige klinikker, har egen praksis og/eller faste avtaler med bedrifter. Du kan også jobbe på spa- og velværesalonger, treningssentre, ja, til og med på cruiseskip. Bare fantasien setter grenser egentlig. Massører jobber med de samme tingene som kiropraktorer og fysioterapeuter, men med fokus på at muskulaturen er med på å lage spenninger. En kombinasjon av ulike behandlinger er bra, og massører bidrar med å se mennesker fra flere vinkler, og gi en helhetlig behandling.»

Hvordan vil arbeidshverdagen se ut?

«Et stikkord her er frihet! Du har i stor grad mulighet til å forme din egen hverdag. Du kan begynne sent eller tidlig, jobbe helg eller ikke, alt avhengig av hva som passer best for deg. Arbeidsredskapet – hendene dine – har du alltid med deg. Noen jobber hjemmefra.

Hva er det beste med å jobbe som massør?

«Jeg vil si at det er verdens beste yrke. Vi får de lykkeligste menneskene hver dag. Folk er takknemlige, og blir avslappet. Ved berøring frigjøres oxytocin og endorfiner – også kalt «lykkehormon» – det påvirker også behandleren. Det er dessuten en øvelse i mindfulness, hver dag hele tiden, siden du må være tilstede for klienten. Så blir du mer tilstede i ditt eget liv også.»

Til slutt, har du noen gode råd til dem som vurderer en massørutdannelse på Axelsons?

«Føler du at du har en jobb som ikke gir mening eller hvor du ikke har mulighet til å skape noe – så er det bare å hoppe i det! På under ett år har du et nytt yrke. Og et ordentlig et! Massørutdannelsen hos Axelsons er anerkjent i bransjen. Er du usikker, er det bare å ringe oss, det er mulig å komme innom og følge med på undervisningen for å se om det er noe for deg. Det er ikke skummelt, og definitivt ikke farlig. Axelsons er verdens beste skole – helt objektivt selvfølgelig».

Her kan du lese mer om utdannelsen til Massør.

Mer massasje på Axelsons:
Velværemassør 
Massasjeterapeut
Yogamassasjeterapeut
Yogamassasje
Massasje til husbruk
Massasje for par
Gravidmassasje
Lymfemassasje
Healingmassasje
Hodebunnsmassasje

Les merStressveileder – et kurs i stresshåndtering

Da Axelsons lanserte kurset «Stressveileder» våren 2021 ble kurset fulltegnet i rekordfart. 

En ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..