Surfer på en utdannelse

  • Gå tilbake

 

Laiza Eriksson bor og jobber som massasjeterapeut i Australia. Med utdannelsen fra Axelsons har hun merket at hun har en stor fordel i forhold til massører som er utdannet lokalt, når det kommer til å kunne hjelpe mennesker som har et problem.
Hennes kunnskaper ga henne blant annet oppdrag som personlig massør for proffsurferen Taj Burrow i 8 år. Og selv surfer hun kun på sitt gode rykte.

 

Jeg gikk utdannelsen til massasjeterapeut i 1998, da hadde jeg allerede bodd i Australia i 7 år. Jeg traff en australsk gutt i Chamonix. På den tiden drev jeg et fiskerøkeri om somrene, mens jeg begynte å tilbringe vintrene i Australia. Der tok jeg også sesongjobb innom restaurantbransjen. Det var nemlig mulig å få arbeistillatelse gjennom partnerskap. Vi er ikke et par lenger, men siden 2002 har jeg hatt australsk statsborgerskap og har valgt å bli boende her, forteller Laiza.

 

Ville ha en gedigen utdannelse

Mens jeg jobbet på restauranten fikk jeg problemer med korsryggen og jeg tenkte det var på grunn av jobben, da det var stadig tunge løft og slitsomt på andre måter. Jeg begynte å kjenne meg ferdig med restaurantyrket men også at jeg ville gjøre noe med hendene mine, og jeg ville finne en ny retning.

 

Jeg gikk til lege for ryggen og de sa til meg at jeg ikke skulle jobbe, ikke ri, ikke løfte. Jeg gjorde som de sa, men ble bare verre. Jeg forsøkte meg på ulike behandlinger som kirkopraktikk, akupunktur og massasje. Det ga god effekt og jeg var overrasket over at ingen lege anbefalte noe i den retningen.

 

Laiza Eriksson

Når jeg startet å utdanne meg til massasjeterapeut var det mest av egoistiske grunner,  jeg visste ikke om jeg rent fysisk skulle klare å massere profesjonelt. Jeg visste at jeg ville utdanne meg i hjemlandet, ikke i Australia, for massasjeutdannelsen hjemme er utrolig mye mer omfattende.

Jeg snakket med lærerne på Axelsons, og de trodde ikke det skulle bli noe problem da det er et yrke med mye bevegelse hvor man får jobbet med sine egne muskler. Jeg må virkelig få skryte av utdannelsen og metodene!

 

Mye mer enn avspenning

Etter et års tid var mine egne smerter borte, takket være hele prosessen med å få gi og motta massasje og takket være min nye kunnskap og forståelse for kropp og muskler. I dag kan jeg være takknemlig over den vanskelige perioden jeg hadde, for jeg forstår virkelig kunder med smerte og begrensninger.

Etter utdannelsen reiste jeg tilbake og startet umiddelbart å jobbe med to kiropraktorer i et team. De var imponert over utdannelsen og opplevde meg som veldig kunnskapsrik, og jeg lærte meg masse av dem.

Jeg er ikke hos dem lenger, men jeg elsker teamwork og vil gjerne at mine klienter besøker kiropraktorer eller naprapater som et kompliment til mitt arbeid.
Jeg synes det fungerer veldig bra når klienten får 10 minutter kiropraktikk og deretter massasje hos meg. Oppmykning i forbindelse med justeringen før eller etter er en bra kombinasjon og jeg synes justeringen før massasjen er det som fungerer aller best.

Jeg har en stor fordel i forhold til massører som er utdannet her, når det kommer til å virkelig kunne hjelpe mennesker som har et problem. Massører i Australia har kortere utdannelse og holder for det meste på med avspenningsmassasje. I begynnelsne tenkte jeg å markedsføre meg som «klassisk svensk massør», men her gir det assosiasjoner til myk overflatisk massasje. Så i stedet kaller jeg det for «deep tissue» og «idrettsskadebehandling».

 

Ryktet spedde seg via proffsurfere

Jeg jobbet meg opp og fikk en kundekrets. Jeg bor i Yallingup i Western Australia, 30 mil sør for Perth, her er det mange vingårder og ikke minst mange surfere. Noe som løftet min virksomhet en hel del var at jeg fikk Taj Burrow som klient. Han ble proffsurfer og har ligget på andre- og tredjeplass i verden. Jeg ble kjent med ham i 2001 da han var rundt 20 – 21 år gammel, de årene da han virkelig var på vei opp.

Han hadde en egen PT, og han ansatte også meg, så jeg fulgte ham i ca 8 år som personlig massør. Han holdt seg på topp til han sluttet å konkurrere for rundt 2 år siden. Men han er fortsatt velkjent i hele Australia.

Jeg kan nok si at det er Taj Burrows fortjeneste at jeg fikk så mange kunder, og mest av alt surfere. Masserer man noen som kjenner mange mennesker så spres ryktet, mange kunder har blitt værende hos meg og en del kunder har kommet jevnlig i 20 år! Taj anbefalte meg til sine kompiser, og nevnte også navnet mitt i intervjuer og ga meg masse kreditt. Han spredte ryktet om at jeg var den beste massøren noensinne.

 

Ingen annen skole har levd opp til samme standard

Det er veldig som jeg skryter nå, men jeg tar det ikke så personlig,  jeg har fremfor alt virkelig en fantastisk, gedigen utdannelse og mange bra metoder med meg. Det som var så bra med utdannelsen var at man virkelig lærte å jobbe med skader.

Surfere står ikke bare på brettet, men padler også mye mellom bølgene, de bruker musklene i nakke, skuldre og rygg hele tiden. Skulder og nakke ble min spesialitet, og jeg har gått flere fordypningskurs spesielt rettet mot  dette, men jeg må si at ingen annen skole har levd opp til samme standard som Axelsons.

Allerede fra begynnelsen når jeg åpnet opp for å ta imot kunder, visste jeg nøyaktig hva jeg skulle gjøre for å hjelpe dem. Man får prøvd seg fram med hvilke metoder som føles riktig og hva som passer best til de ulike klientene. Jeg tror alle massører utvikler sin egen stil.

 

Massasje blir en livsstil

Det siste året har jeg jobbet på en annen kiropraktorklinikk og jeg har tilknytning til et hotell, det gjelder å holde seg ajour. Jeg har en konstant strøm av kunder, og jeg passer på å være fleksibel når det gjelder arbeidstider og dager.

Hvilke klienter man får henger delvis sammen med hvilke tider man holder åpent for å ta imot kunder. På dagtid kommer én type kunder og på kvelder og helger kommer det andre. Jeg synes det er gøy å jobbe med aktive personer som tar vare på seg selv, så jeg gjør meg gjerne tilgjengelig på odde tider for folk som jobber og er opptatt i ukedagene.

Jeg er 56 år i dag og hittil har ikke alderen gjort noen forskjell i hvor mye jeg orker eller vil jobbe Jeg drar kanskje litt ned på intensiteten fremover og jobber deltid. Massasjen blir som en livsstil og er definitivt en del av min identitet. Det inspirere meg til selv å holde en sunn livsstil, jeg vil være på topp, det trengs for å kunne gi bra massasje. Jeg tenker absolutt å fortsette å massere så lenge jeg kan.

 

Les om vår utdannelse til Massør

Les om vår videreutdannelse til Massasjeterapeut

Les merStressveileder – et kurs i stresshåndtering

Da Axelsons lanserte kurset «Stressveileder» våren 2021 ble kurset fulltegnet i rekordfart. 

En ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..