Soneterapi/Refleksologi

Soneterapi/Refleksologi stimulerer kroppens eget mestringssystem eller selvhelbredelsessystem og fungerer like bra på kroniske som akutte problemer. Det er også en fin metode for å holde seg frisk og som forebyggende behandling.

Når ubalanse oppstår i et organ eller i en del av kroppen, blir tilsvarende sone eller område på føttene følsomme for trykk og man kan ofte oppleve små ”krystaller”. Ved soneterapi stimuleres området med massasje og trykk for å gjenopprette balansen. En soneterapibehandling kan benyttes både for å lokalisere og behandle.

Soneterapiens opprinnelse

Ulike former for soneterapi har vært utført av f.eks Nord-Amerikas urbefolkning. Systemet ble satt i system tidlig på 1900-tallet av den amerikanske legen William Fitzgerald og fysiologen Henry Head som blant annet utformet nøyaktige kart over soner og reflekspunkter. I Europa har vi hatt Inge Dougans og Hanne Marquart som forgrunnsfigurer. Hvor gammelt eller hvor behandlingsformen stammer fra er ikke mulig å si helt sikkert, men man vet at de gamle egypterne benyttet metoden.

Soneterapi – ditt eget husapotek

På vårt grunnkurs i soneterapi lærer du føttenes soner, enkle behandlinger og tips og råd for ulike plager som du kan benytte på dine nære og kjære. Er du utdannet terapeut med anatomikunnskaper kan du benytte soneterapi-kunnskapen som et tilleggsverktøy med enkle og effektive behandlinger på føttenes soner. 
En kunnskap om føttenes soner gir deg ditt eget naturlige husapotek ved ulike plager. 

Bli en trygg og sikker Soneterapeut hos Axelsons

På Soneterapiutdannelsen hos Axelsons lærer du å tyde og behandle ubalanser i kroppen ved hjelp av soner på ulike sonesystemer som foten, øret, ansiktet og hendene. Disse tilsvarer aller deler av kroppen og vi kan derfor behandle hele kroppen via foten, øret med mer med alt fra hodepine, magesmerter men også smerter i muskler og ledd. I Norden kalles behandlingsformen Soneterapi, men internasjonalt er navnet Reflexology og er en av verdens eldste legekunster.

På utdanningen i soneterapi lærer du en moderne soneterapi med innflytelse fra hele verden. Vårt mål med utdannelsen er å gjøre deg til en trygg og sikker soneterapeut. Du får mye praksis blandet med teoretiske kunnskaper. I tillegg til sonene på føttene får du en bredde med blant annet kinesisk medisin, øreakupunktur, medisinsk ansiktsmassasje, håndens soner, og flere andre refleksologiske metoder. Utdannelsen omfatter også grunnleggende kunnskap i naturmedisinsk sykdomslære, urtemedisin, mat som medisin og kroppens anatomi.
Soneterapi er en fantastisk behandlingsform som du kan utøve hvor og i hvilken form du ønsker, kunnskapen og redskapet sitter i dine egne hender. Dine lærere på utdannelsen vil være flere av de fremste ekspertene i landet innen sin terapiform.

Bli diplomert på vår soneterapiutdannelse

Yrkesutdannelsen fører til at du blir diplomert Soneterapeut/Refleksolog. Vi har også grunnkurs som er forberedende for yrkesutdannelsen, men som også er et utmerket husbrukkurs for å behandle dine nære og kjære.

Utdannelsen omfatter:

Soneterapi grunnkurs
Yrkesutdannelse over 9 perioder á 4 dager.
Hver periode omfatter både teori og praksis samt elevpraksis med veiledning av våre dyktige lærere samt ekstern praksis mellom samlingene på skolen.

Etter godkjent utdannelse samt medisinske kunnskaper (anatomi, fysiologi, patologi) på 300 timer (eller tilsvarende 30 studiepoeng), VEKS-fag tilsvarende 50 timer, mottas diplom som Soneterapeut/Refleksolog
Medisinske kunnskaper samt VEKS-fag kan tilegnes før, under eller etter utdannelsen.

Neste start

Hei! Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål om våre utdannelser og kurs. Start chatten ved å trykke på «start chat» eller ring oss på 23 10 36 20

Start Chat