Soneterapi hører fremtiden til!

  • Gå tilbake

 

Soneterapi er like aktuelt nå som for flere tusen år siden. 
Pa Sandberg, soneterapeut og reikiterapeut, gir her sin egen refleksjon på dagens soneterapi i relasjon til historien.

Tekst: Sandra Grundstoff

 

– Soneterapi er en gammel og utprøvd behandlingsform hvor det grunnleg-gende ikke har forandret seg så mye, sier Pa. Det er sikkert mye jeg gjør på akkurat samme måte som den gamle egyptiske legen. Jeg tenker at ulike oppfinnere opp gjennom tidene har forsøkt å finne egne forklaringer, men at den underliggende funksjonen og effekten er den samme. Vi kan kalle det reflekssoner, meridianer eller nevrologiske koblinger, men vi vet faktisk ikke helt sikkert hvordan det fungerer i kroppen.

 

«Jeg er nysgjerrig og vil lære mer, men med ydmykhet for at det fungerer er like viktig som vitenskapen om hvordan».

 

Men vi vet jo ikke hvordan paracetamol faktisk virker heller, forklarer Pa, eller hvilke av de mange tusen kostholdsråd som er mest sanne for oss. Jeg er nysgjerrig og vil lære mer, men med ydmykhet for at det fungerer er like viktig som vitenskapen om hvordan. Jeg har opplevd så mye av soneterapiens effekter. Når pollen-allergikere slipper problemer eller feilstillinger i rygg faktisk blir bedre av soneterapi, er jeg først og fremst takknemlig, konstaterer han. 

 

Fra å ha vært allment akseptert, ble soneterapi og andre metoder satt tilbake for den rådende skolemedisinen. Men nå har pendelen begynt å svinge tilbake sier Pa. Det er ikke lenger enten eller. Soneterapi tilhører fremtiden. Den er konkret selv om den har mange aspekter og mange endelige mål.

Soneterapi er forebyggende, lindrende, beroligende, styrkende – og helt ufarlig. Når stadig flere ulemper med ensidig medisinering oppdages, er det behov for alternativer og kompletteringer som kjennes og merkes ordentlig, og som balanserer den ensidige jakten på vitenskapelig evidens, avslutter Pa.

Les merStressveileder – et kurs i stresshåndtering

Da Axelsons lanserte kurset «Stressveileder» våren 2021 ble kurset fulltegnet i rekordfart. 

En ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..