Soneterapi – skånsomt for terapeuten, effektivt for klienten

  • Gå tilbake

På Axelsons Soneterapiutdannelse lærer du deg en av verdens eldste behandlingsformer, et enkelt og kraftig redskap for behandlinger som virkelig går i dypet.

Du får kunnskap i å tyde ubalanse i kroppen, og kan behandle alt fra hodepine og magetrøbbel til smerter i muskler og ledd. Ettersom soneterapi trigger kroppens egen helningsevne, fungerer det like bra på kroniske som akutte plager. Etter avsluttet utdanning blir du diplomert soneterapeut/refleksolog med bred kunnskapsbase og en unik mulighet til å hjelpe mennesker til bedre helse og et bedre liv.

Bli en trygg og sikker Soneterapeut hos Axelsons

Axelsons lærer bort en moderne soneterapi med innflytelse fra hele verden. Målet er å gjøre deg til en trygg og sikker soneterapeut. Du får en omfattende naturmedisinsk utdannelse med flere refleksologiske systemer som fotens og ansiktets soner og øreakupunktur. Du får dessuten kunnskap om naturmedisin, grunnleggende kinesisk medisin og sykdomslære, og ikke minst en terapeut- og klientvennlig håndgrepsteknikk.

 

Hei Trine, du er hovedlærer på Soneterapiutdannelsen.
Hvordan fungerer soneterapi egentlig?

– Soneterapi er en utmerket metode for å ta vare på din egen og andres helse. Jeg kaller ofte metoden for vårt eget naturlige husapotek.
Soneterapi stimulerer kroppens evne til å ta vare på seg selv via behandling av ulike reflekspunkter eller soner på blant annet føtter, ører, hender og ansikt med ulike teknikker. Behandlingen stimulerer meridiansystemet, nervene og kroppen til økt sirkulasjon. Det kan føre til bedre utskillelse av avfallsstoffer og opptak av næringsstoffer.

Må soneterapi gjøre vondt?

– Nei, soneterapi skal ikke gjøre vondt. Soneterapi skal oppleves som en avslappende og velgjørende behandling. Trykket på sonene tilpasses til hver enkelt person. Kroppen benytter smerte for å si fra om ubalanse. Dermed vil det kunne gi noe smerte i sonene som viser til ubalanse, men vi skal ikke over smertegrensen! Det skal oppleves som «godt-vondt», slik at kroppen bedre kan tilegne seg behandlingen som gis.

Finnes det vitenskapelig forankring på effekten av soneterapi?

– Det forskes en del på soneterapi i dag i flere land. Studier viser at behandling med soneterapi kan bidra til å redusere sykefravær på arbeidsplasser, ha effekt ved smerter som oppstår i forbindelse med ulike sykdommer, at det kan bidra til å senke blodtrykket og redusere angst, og at det kan øke blodtilførselen til nyrene og andre indre organer.   

Hvem kan få hjelp av soneterapi?

– Alle! Soneterapi er en ypperlig metode for å holde seg frisk.
Da jeg først lærte soneterapi i Malaysia, erfarte jeg at det var vanlig å gå til soneterapi for å håndtere en stressende hverdag, spesielt for ansatte i shippingbransjen. Soneterapibehandling kan hjelpe til med alt fra allergiske plager, til hodepine, og mange andre ubehag og symptomer.

 Har du noe favorittområde?

– Øreakupunktur er mitt favorittområde. Dets evne til å vise ubalanser som tegn i øret, og effekten av behandlingen ved hjelp av trykk, massasje og nåler imponerer meg. Du kan behandle alt. Bare ved å se i øret kan jeg få informasjon om hele kroppen. Kroppen viser oss faktisk hvor ubalanser sitter, enten i form av tegn i øret eller strukturelle forandringer i vevet i foten. Mye tyder på at soneterapi kan være effektivt for barnløshet, det er fascinerende.

Hva får man med seg fra utdannelsen?

– En omfattende naturmedisinsk forståelse, en velfylt verktøykasse med ulike teknikker for å behandle ulike tilstander, og som kan tilpasses alle mennesker. Det gjør deg rustet til å bli en profesjonell soneterapeut. Du lærer flere refleksologiske systemer som føttenes soner, øreakupunktur, ansiktsrefleksologi, håndsoner, og meridianmassasje, med fundament i en grunnleggende naturmedisinsk kunnskapsbase, sykdomslære, mat som medisin og informasjon om bruk av urter. For å bli en trygg terapeut, inneholder utdannelsen omfattende praksis på eksterne klienter både på skolen og mellom skoleperiodene, i tillegg til VEKS-fag og medisinske kunnskaper som kreves for å bli diplomert soneterapeut/refleksolog.

Hvor finnes jobben?

– Overalt. Med soneterapiutdannelsen har du tilegnet deg en kunnskap og et verktøy du kan ta med deg over hele verden. De fleste starter sitt eget enkeltmannsforetak og jobber del- eller heltid på en klinikk, spa, hotell eller hjemmefra. Du kan også gjøre det ved siden av en annen jobb. Mange lærer også komplementære metoder innen massasje og akupunktur, eller går mer i dybden på områder som kosthold og urter.

Trives du med jobben din?

– Jeg føler meg veldig privilegert som får lov til å hjelpe mennesker med et så fantastisk verktøy, og få fortelle om og lære videre denne effektfulle og spennende metoden.
Overalt i Asia opplevde jeg at til og med barn hadde lært at man kunne holde seg frisk ved å trykke på hender, føtter og ører.
Min drøm er at dette blir allmennkunnskap her også, for en bedre folkehelse og et friskere samfunn.

 

Her kan du lese mer om utdannelsen til Soneterapeut/Refleksolog

Mer soneterapi på Axelsons:
Soneterapi til husbruk/grunnkurs
Øreakupunktur
Ansiktsrefleksologi/Naturlig ansiktsbehandling

Les merStressveileder – et kurs i stresshåndtering

Da Axelsons lanserte kurset «Stressveileder» våren 2021 ble kurset fulltegnet i rekordfart. 

En ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..