Massasjeterapeut

Massasjeterapeut – bli en dyktig muskeldetektiv!

Massasjeterapeut er trinn 3 i Axelsons massasjeutdannelse. De enkelte delene kan tas som enkeltstående kurs for deg som er fysioterapeut, kiropraktor, osteopat, massør eller har lignende bakgrunn. Kursene kan tas som videreutdannelse til Massasjeterapeut for deg som er utdannet Axelsons Massør.

Du får dybdekunnskap i den svenske klassiske massasjen. Du lærer flere meget effektive metoder for muskelbehandling og lærer å teste og analysere kundens problem for å kunne gi en mer spesifikk behandling. Via inspeksjon i form av passiv og aktiv kroppslesing, bevegelighets- og funksjonstester, legger du opp en behandlingsplan med spesifikk og dyp behandlende massasje. Du lærer råd og øvelser for veiledning som passer inn i dine kunders hverdag  samt individuelle treningsprogram koblet til den enkeltes problematikk. 

Viktigheten av å kunne møte sine kunder

En viktig rolle i arbeidet er å kunne se og møte sine kunder. Derfor får du lære samtalemetoden Motiverende Samtale (MI). En metode som bidrar til inspirasjon, motivasjon og stimulerer kunder til adferdsendringer, vaner og rutiner som fører til en forbedret helse. MI som tilnærmingsmetode, styrker kundens egen drivkraft og evne som bidrar til varige helsefremmende forandringer. 

Omfatter

Smerte, funksjon og Triggerpunkt – 6 dager

Hvordan kroppen registrerer og bearbeider ytre og indre stimuli. Hvordan tilpasser nervesystemet seg til endret stimulering? Hvordan setter man i gang, kontrollerer og avslutter bevegelser. Vi går også gjennom det autonome nervesystem, både den parasympatiske og sympatiske delen. Praktiske øvelser inngår som en viktig del av kurset, og CNS funksjon og oppbygning illustreres gjennom sykehistorier. Til slutt får du en gjennomgang av nervesystemets reparasjonsmekanismer.
Triggerpunkter er smertepunkter på spesifikke steder i all tverrstripet skjelettmuskulatur. Disse har du sikkert stiftet bekjentskap med når du har gitt behandling. Det er mye vi ennå ikke vet om triggerpunkter og i de senere år har det blitt gjort studier hvor man har kommet langt i å vite hva det er, hvordan de oppstår og hvordan de bør behandles.
Vi vet at triggerpunkter er symptomer på forstyrrelser i muskler, noe som betyr at vi må tenke lenger enn kun behandling av selve punktet.
Vanlige symptomer fra triggerpunkter er: hodepine, utstrålende armsmerte, som musearm og isjias.
Kurset tar for seg teori om triggerpunkter, praktisk arbeid med å finne punktene og mulige bakenforliggende årsaker. Presentasjon av ulike behandlingsmodeller med teknikker fra grunn- og fortsettelseskursene samt nye behandlingsmetoder. Bli en terapeut som følger med på utviklingen!

Positional Release – 5 dager

Ved hjelp av denne behandlingen får man den reflektorisk spente muskelen til å slappe av og den aktuelle ryggvirvelen kan korrigere seg selv. Metoden brukes mest for ryggproblematikk, men den er like effektiv og bra for nakke, skuldre, hofter og knær.  
To dager elevpraksis på skolen. 15 timer dokumentert ekstern praksis.

Sykdomslære og idrettsmedisin – 3 dager

Idrettsmassasje og Akuttbehandling på bløtdelsskader og rehabilitering. En viktig del av dette kurset er forebygging av skader/plager fra muskel- og skjelettapparatet som har oppstått under idrett eller hverdagslig fysisk aktivitet. Kurset har også et stort fokus på å gi en dypere innsikt i mekanismen bak muskel- og leddproblematikk forårsaket av skade, feilbelastninger eller overbelastninger. Diplom: Etter avsluttet og godkjent utdannelse blir du diplomert Masssajeterapeut.

Stabilitetstrening og rehabilitering av rygg Del 1 og 2 á  4 dager hver

Mange som har problemer med bevegelsesapparatet, skaper kompensatoriske bevegelsesmønstre for å mestre sin egen hverdag.
Jo lenger dette pågår, desto vanskeligere er det for kroppen å bli kvitt de, selv om den første dysfunksjonen har blitt utbedret. Dette kan føre til at terapeuten ikke oppnår et «hundreprosents» resultat med sine behandlinger på benken. 
Dette kurset er som skapt for at du som terapeut skal kunne bistå ved rehabilitering for å oppnå full funksjon og forhåpentligvis smertefrihet hos mennesker med disse problemene.

Kurset gir også en dypere forståelse for interaksjonen mellom det sentrale nervesystem, muskler og ledd. Hvordan hjernen utvikler bevegelsesprogram i løpet av oppveksten og hvordan de forstyrres ved dysfunksjon/skade i bevegelsesapparatet. Vi går mye dypere i nevrologien bak dysfunksjoner og ikke bare fokuserer på den biomekaniske modellen. Noe som innebærer å utrede hvilken rolle nervesystemet har og ikke bare se på hva muskler og ledd kan gjøre.
Kurset omfatter bruk av kroppsvekts-teknikker med innslag av enklere verktøy som foam-rollers, ulike former for baller og strikker etc. 

Revolving – fasciabehandling – 6 dager:

Revolving er en dyptgående fasciell behandlingsform som har til hensikt å korrigere muskulær ubalanse. Dette bidrar blant annet til å frigjøre respirasjonen. De strukturer man berører er bindevevshinner, dype muskelgrupper og mellomgulvet. Revolving er utviklet i løpet av en tiårsperiode av Richard Thörn. Body Reading: Metoden lærer deg å analysere kroppsmønstre og spenninger ut fra en persons bevegelser og holdning. Elevpraksis på skolen under veiledning. 15 timer dokumentert ekstern praksis.

Fleksibelt opplegg

Med et fleksibelt opplegg kan du velge å ta deler eller hele utdannelsen i ett. 
For mer detaljer så klikk på kursskjema for hvert kurs. 

Starte eget eller jobbe som ansatt?

Drømmer du om å starte eget? Vil du jobbe som ansatt? Uansett hva du ønsker, får du i løpet av utdannelsen lære hva du trenger for å komme i gang. Mange massasjeterapeuter er selvstendig næringsdrivende, men ansettelse blir stadig mer utbredt og det finnes en verden av muligheter – fra helseklinikker til cruiseskip!

Elevbehandlinger – snakk med våre elever

Under utdannelsen utføres praksis på vår elevklinikk hvor du under kyndig veiledning fra våre lærere, gjennomfører behandlinger på klienter. Dette er en perfekt mulighet for deg som lurer på om du vil utdanne deg til Massasjeterapeut, da du treffer en av våre elever og kan stille spørsmål om utdannelsen. 

Se ledige tider for elevbehandlinger her.

Bli medlem i bransjens største forbund, Norges Massasjeforbund!

Som elev på Axelsons yrkesutdannelser i massasje, får du et elevmedlemsskap uten kostnad i Norges Massasjeforbund. Det omfatter elevforsikring/behandlingsskadeforsikring. Du får også tilgang til medlemsinfo med tips, inspirasjon, markedsføring, starte for deg selv og mye mer. Etter avsluttet utdannelse kan du bli aktiv medlem med en kostnadseffektiv forsikring for din virksomhet og mange flere fordeler.

Axelsons diplom – en kvalitetsgaranti

En yrkesutdannelse er en stor investering, tidsmessig og økonomisk. Vi utdanner mennesker i yrker med stort ansvar og vi legger stor vekt på at våre elever skal kjenne seg trygge på at de kan sitt yrke når de er ferdigutdannet. Et diplom fra Axelsons er en nasjonal og internasjonal kvalitetsgaranti som representerer kunnskap, yrkesmessig selvtillit og troverdighet hos både arbeidsgivere og kunder.

Pris: 6 500,-

Neste startGodkjent av Massasje- forbundet

Denne utdannelsen er godkjent av Norges Massasjeforbund. Via dem kan du få ansvarsforsikring og momsfritak. Se Norges Massasjeforbund

Hei! Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål om våre utdannelser og kurs.
Ring oss på 23 10 36 20.