Det händer massor hos oss, anmäl dig för våra utskick här.

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudande, intressanta artiklar med hälsotips, kunskap och inspiration samt nyheter i våra utbildningar och kurser.


Lisbeth Amundsen – Yogalærerutdannelsen

Yogalærerutdannelsen passer for alle mennesker, uansett alder, uansett bakgrunn. For det er aldri for sent, eller for tidlig, å gripe muligheten til en ny start.

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for å kunne bli yogainstruktør, men det eneste du egentlig trenger – er et ønske om en forandring forteller Lisbeth Amundsen, hovedlærer på vår utdannelse til Yogalærer Multistyle RYT200.

 

– I løpet av yogalærerutdannelsen lærer du å instruere mange av de grunnleggende fysiske øvelsene i yogaen, de såkalte «asanas». Dette liker jeg å tenke på som det fysiske alfabetet, som gir grenseløse muligheter for å skape yogaklasser, forteller Lisbeth.

Lisbeth er en av flere lærere som underviser på utdannelsen. Hver lærer bidrar med sin unike kunnskap innen ulike yogaretninger og –stiler. To av lærerne våre er fra India og bærer med seg yogatriadisjonen direkte fra kilden. Underveis vil du lære å gjøre yogaen til din, og hvordan du formidler den med din egen unike stemme. Men det rent praktiske i yogaen er likevel bare en del av det hele.

—En viktig del av utdannelsen er møtet med og fordypningen i yogafilosofien som også blir en kilde til selvrefleksjon og selvutvikling. For meg som lærer er det vakkert å være med på den reisen som skjer, se hvordan elevene utvikler seg underveis og oppdager nye sider ved seg selv.

Lisbeth vet godt hva hun snakker om. For det er bare knappe 15 år siden hun selv fattet interesse for yoga. På det tidspunktet var hun en suksessrik tekstforfatter i reklamebransjen. Med en spennende, hektisk og altoppslukende jobb var hverdagen preget av deadlines, måloppnåelse, høy prestisjefaktor og tidsklemme. En hverdag mange av oss kan identifisere seg med. Hun slet med stress, muskelspenninger og smerter, og startet med yoga som motvekt til den hektiske hverdagen.

—For meg startet yogaen som fysisk trening, så åpnet det opp et indre landskap. Dette landskapet går jeg fortsatt på oppdagelsesferd i. Og disse oppdagerferdene har bidratt til at jeg ser meg selv, og livet, på en annen måte. Gjennom yoga fant jeg ut mer om hvem jeg egentlig er og hva som er viktig for meg. Det har forandret livet mitt radikalt

 

Ser seg ikke tilbake

Yoga snur ikke nødvendigvis opp-ned på livet til alle som starter med det. Men for Lisbeth ble yogaen et springbrett til et helt annet liv. Siden den gang har hun tatt flere ulike utdannelser for å tilfredsstille den etterhvert endeløse begeistringen hun kjenner for kropp og sinn som unikt maskineri. Hele tiden drevet av sin egen indre drivkraft. Og hun har aldri sett seg tilbake.

—Det er noe så kontrastfylt i det å snu på det hele. Når du endelig slutter å lete etter svarene der ute, men isteden klarer å hente dem fram innenfra. Da står du stødig i deg selv og får du en helt annen ro til å håndtere det livet ditt byr på.

Selv har hun skapt sin egen hverdag med utgangspunkt i yogaen, hun kombinerer yoga med kroppsterapi, kursvirksomhet og mye mer. Hun er utdannet både massør og yogamassør fra Axelsons, og er i dag, som nevnt, hovedlærer på yogalærerutdannelsen vår. Hun har også utviklet kurset Yogaanatomi. Og for henne er det viktig å understreke at det å utdanne seg til yogalærer er vel så mye et springbrett til noe mer, som det er en kort vei til en jobb som yogainstruktør. For det å utdanne seg til yogalærer behøver ikke være ensbetydende med en framtid på treningssenter eller daglige gruppetimer i yogastudio.

—Mange bruker utdannelsen i jobber de allerede har, eller skaper seg helt nye nisjer hvor yogaen blir en del av helheten. Alle som jobber med noen form for kroppsterapi eller trening får nye verktøy i møte med klientene sine gjennom denne utdannelsen.

—Det gjelder egentlig alle som jobber med mennesker. Det kan være lærere i barnehage eller skole. Sykepleiere eller andre som jobber i omsorgstjenesten. De aller fleste opplever at yogalærerutdannelsen gir nye dimensjoner til jobben de allerede har, og styrke til å håndtere hverdag og utfordringer på en ny måte.

 

En mulighet til å tenke helt nytt

Korona-epidemien gjorde at vi ble revet ut av normalen. Vi ble påtvunget restriksjoner i form av isolasjon, hjemmekontor og permitteringer og nå er det merkbart at stadig flere kjenner på at de ønsker å gjøre noe helt nytt. Mange opplever restriksjonene som katalysator for et ønske om endring – uten at de egentlig klarer å sette fingeren på hva. Gjennom dette studiet får du en helt livsnødvendig kompetanse som er mer aktuell nå i kjølvannet av korona enn noen sinne tidligere mener Lisbeth

‑Vi må lære å lande i oss selv på nytt. Flytte «inn» i kroppen igjen, den viktigste ressursen vår. Lære at det både er trygt og viktig å puste godt. Lære hvordan vi kan strekke, åpne, styrke og trygge kroppen vår. Da trygger vi også sinnet- koblinga mellom kropp og sinn som jo er hele fundamentet for yoga. Yoga = koble sammen kropp og sinn. Og dette er noe ALLE trenger nå!

—Jeg tror vi alle, i løpet av denne perioden har blitt tvunget til å stoppe opp og tenke; ”Hva nå?”
Vi har alle blitt tvunget til å endre oss litt, og tvunget til å se på mulighetene som er rundt oss. Og om du da kjenner at du egentlig lever et liv du ikke orker, og kanskje til og med ikke liker, så er det naturlig å ønske seg en ny start. Og det er noe oppløftende i det også. For det er jo mulig. Vi kan gå vår egen vei, vi kan skape vår egen hverdag, vi må bare begynne et sted. Og da er yogalærerutdanningen på Axelsons Institute et godt sted å starte – og å være!

Jeg gleder meg alltid til å møte det nye kullet og få være med på den delen av livsreisen deres som gir så mye næring og inspirasjon.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar