Kunnskap er ikke tungt å bære

  • Gå tilbake

Kunnskap er ikke tungt å bære

 

Pär Karlsson utdannet seg til massasjeterapeut ved siden av sin heltidsjobb og jobber nå kvelder og helger – ret og slett fordi han synes det er gøy og interessant. Dog planlegger han å pensjonere seg litt tidligere – med gullkant.

– Jeg utdannet meg i 2017. Opplegget fungerte fint for meg og mellom kursperiodene leste og praktiserte jeg omtrent 10 timer i uka, forteller Pär.

 

Ville kunne massere sine idrettsaktive sønner

– Jeg hadde ingen direkte planer om en yrkeskarriere som massør. Jeg tok utdannelsen fordi jeg syntes det er spennende å forstå kroppen og jeg ønsket å lære mer om dette. Jeg er pappa til to gutter som driver med idrett, og jeg har massert de en del hjemme og tenkte at det kunne være greit å gjøre det riktig.

– Jeg har selv trent hele mitt liv og har bare kjørt på, jeg har ikke alltid tatt vare på meg selv og forebygget. Om jeg hadde tenkt på og visst om for 30 år siden hadde jeg håndtert treningen og kroppen min på en annen måte.

Jeg gikk kurset Massasje til husbruk og det var veldig bra. Jeg ble sugen på mer og gikk og funderte på å fortsette. Min kone oppmuntret meg, det er klart at du skal lære deg! Jeg er veldig takknemlig for det, nå har jeg fått kunnskap om noe som var helt nytt.

Jeg har gått grunnkurs og hele massørutdannelsen og tenker på å ta massasjeterapeututdannelsen når det passer. Kunnskap er ikke tungt å bære, og det er gøy å få et avbrekk fra hverdagen og gjøre noe helt annet.

 

Mennesker tørster etter kroppskontakt

At det var så gøy og interessant samtidig som det var tøft var mye takket være lærerne på Axelsons. De var veldig dyktige og jeg merket at de brenner for sitt yrke. Det er herlig å lære av mennesker som elsker det de gjør.

Det var ganske store klasser men det fantes alltid flere lærere og assistenter som hjalp oss. Jeg opplevde utdannelsen som veldig profesjonell, jeg jobber selv med utdanning og synes at de hele holdt et veldig høyt nivå.

Vi hadde en bra variasjon mellom teori og praktisk undervisning på skolen. Vi hadde også elevpraksis med eksterne kunder som skolen booket inn. Mellom treffene skulle vi booke inn egne «forsøkskaniner» som vi skulle trene på. Det var ikke vanskelig! Man oppdager raskt at det er mange som vil ha massasje, folk tørster etter kroppskontakt. Jeg fkk både familie, venner og naboer som kunder. Alle mennesker føler seg bedre etter en massasjebehandling.

 

Jeg kommer til å pensjonere meg tidligere

Til tross for at jeg ikke hadde noen yrkesambisjoner med å ta utdannelsen har jeg faktisk startet eget firma. Jeg kaller det Sikre hender Massasje og muskelrehab. Jeg har en annen jobb og masserer på fritiden, kvelder og helger. Jeg trives med dette, jeg bygger opp kundekretsen langsomt og jobber mest med massasjen fordi det er gøy, ikke av økonomiske årsaker.

Jeg fyller 57 år i år og tenker at jeg nok pensjonerer meg tidligere og fortsetter med massasjen, så kan jeg også sette en liten gullkant på økonomien som pensjonist og det er jo ikke helt feil.

I mitt firma tilbyr jeg klassisk massasje, idrettsmassasje, taktil behandling samt forslag på hjemmeøvelser slik at kundene kan hjelpe seg selv mellom behandlingene. Vi lærte en del om hjemmeøvelser for rehabilitetstrening, men jeg har også en del treningskunnskap med meg i bagasjen ettersom jeg har vært aktiv innen idrett siden ungdomsårene.

Om man gjør en viss innsats hjemme og dessuten ser over de vaner som har forsårsaket problemet forventer jeg å merke forbedringer etter 3-4 behandlinger. Begynner vi ikke å se resultater etter det så sender jeg kanskje videre til naprapat, kiropraktor eller lignende. Man må gi alle typer behandling litt tid på seg, men jeg vil at klienten skal få hjelp når de kommer hit, ikke bare fortsette å betale meg.

Problemet sitter ikke alltid der man tror

Jeg lærer fortsatt gjennom å ta imot nye kunder. Det er veldig spennende å lære om bevegelsesapparatet og hvordan alt i kroppen henger sammen og om at årsaken til smerte kan sitte helt andre steder enn der man har vondt. Jeg har fått med meg forståense og metoder for å gjøre en bra undersøkelse og kunne forstå hva som skjer i kroppen, det er ikke alltid det mest åpenbare.

Jeg driver virksomheten min sammen med noen andre behandere, blant annet en medelev som allerede har massasjen som sin hovedinntekt og som har flere bedriftskunder. Totalt er fi fem personer som tilbyr massasje, lymfemassasje, refleksologi og coaching.

Hver og en har et eget lokale men vi leier også ett som vi deler. Ved større arrangementer og lignende jobber vi sammen og vi anbefaler hverandres tjenester til kunder som kan ha glede av det som en av de andre kan. Jeg synes det kjennes viktig å ha et antall kollegaer som man vet er flinke på ulike ting og å være ydmyk rundt sitt ønske om å hjelpe.

Les om utdannelsen til Massør

Les om utdannelsen til Massasjeterapeut

Les merStressveileder – et kurs i stresshåndtering

Da Axelsons lanserte kurset «Stressveileder» våren 2021 ble kurset fulltegnet i rekordfart. 

En ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..