Kostrådgiver – online utdannelse

Kosthold og matvaner er et populært tema og daglig får vi vite om nye «superdietter». Matbutikkene markedsfører proteinrike matvarer mer enn noensinne og midt oppe i alt dette står det mange mennesker som lurer på hva de skal gjøre.

En utdannelse til diplomert Kostrådgiver er mer ettertraktet enn noen gang, og sammen med Jacob Papinniemi (kjent fra det svenske programmet «Tyngre Träningssnack») lanserer vi en online utdannelse til diplomert Kostrådgiver, som gir deg en bred kunnskap for å kunne hjelpe andre med å bedre sine matvaner.   

Du lærer

På utdannelsen lærer du det viktigste innen ernæringslære så du etter endt utdannelse kan begynne å jobbe som Kostrådgiver. Du får en bred kunnskap innen en rekke ulike kostrelaterte temaer – rett og slett det du trenger for å tilrettelegge for en bedre helse gjennom kosthold og livsstilsendringer.
Utdannelsen inneholder en blanding av tekst, bilder, presentasjoner og videoforelesninger samt en rekke tips og oppskrifter. 

Samtalemetoden Motiverende Samtale (MI) er inkludert

For å kunne gi råd til dine klienter på best mulig måte og hjelpe de med motivasjonen og gjennomføringen av eventuelle kostholdsvaner og livsstilsforandringer, har vi inkludert samtalemetoden Motiverende Samtale (MI = motivational interviewing).  

MI er en metode som bidrar til inspirasjon, motivasjon og stimulerer kunder til adferdsforandring, vaner og rutiner som fører til en forbedret helse. MI som tilnærmingsmåte, styrker kundens egen drivkraft og evne som bidrar til varige endringer.  

Hva  innebærer en online utdannelse?

Utdannelsen er helt onlinebasert, og du kan derfor gå utdannelsen akkurat når, hvor og hvordan du vil. I løpet av utdannelsen utføres innleveringsoppgaver samt gjennomføring av en avsluttende eksaminering som evalueres av Jacob, som også er tilgjengelig for eventuelle spørsmål.  Du får tilgang til kurset i 6 måneder og kan i løpet av disse månedene studere i ditt eget tempo og gå tilbake og lese avsnittene flere ganger. Du er med andre ord selv ansvarlig for din læring. Utdannelsen består av ulike avsnitt som inkluderer tekst, bilder, videoer og illustrasjoner. Når du har gjennomgått alle avsnittene, mottar du en diplom som bevis på din gjennomføring av utdannelsen. 

Utdannelsen til diplomert Kostrådgiver er perfekt for deg som: 

 • vil jobbe som Kostrådgiver.
 • har gått en PT-utdannelse og vil fordype din kunnskap
 • har gått en yoga- eller terapeut-utdannelse og vil ha mer kunnskap.
 • vil lære mer for din egen del.

Utdannelsen inneholder følgende avsnitt

 • Grunnleggende ernæring
 • En jobb som kostrådgiver
 • Dietter og påstander
 • Kosthold ved ulike aldre, behov og sykdommer
 • Ernæring ved prestasjon
 • Målemetoder og helseanalyser
 • Matens betydning for tarmen
 • Tilsetninger og merking
 • Statistikk og studier
 • Samtalemetoden Motiverende Samtaler

Om Axelsons

Axelsons Institute er et velkjent utdanningssenter som tilbyr ulike utdannelser og kurs innen forebyggende helse (friskvern). Axelsons har et stort fokus rettet mot helhetshelse og har mange års erfaring i bransjen.  

Lærer

Jacob Papinniemi har studert sport science ved Gøteborg Universitet og er utdannet kostviter ved Uppsala Universitet. I tillegg til dette har han blant annet vært vert i podcasten «Tyngre Rubriker» med Jacob Gudiol, William Valkeaoja m.fl. hvor de en gang i uken over 3 år, har gransket mediauttalelser gjeldende kosthold, trening og helse fra et vitenskapelig ståsted.

Staffan Hultgren er pedagog og adferdsviter samt medlem av Motivational Interviewing Network of Trainers, MINT. I tillegg til kursene hos Axelsons, er Staffan kursansvarlig for frittstående kurs i Motiverende samtaler ved GIH i Stockholm og er virksom som MI veileder.  Les gjerne mer om Staffan på www.miseniortrainer.se

Kursets tale og videoer er på svensk.  

Pris14000,-
Neste start

Hei! Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål om våre utdannelser og kurs. Start chatten ved å trykke på «start chat» eller ring oss på 

23 10 36 20 (9-12)

Start Chat