IASTM

IASTM – forkortelse for ”Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization” er en behandlingsteknikk for bløtvev hvor man bruker et spesielt utformet redskap laget av stål.
Det er spesielt utformet i den grad at det har kanter og vinkler som gjør det enkelt å bruke på forskjellige deler av kroppen.

IASTM som behandling har en lang historikk, faktisk flere tusen år tilbake i tid. Det har i moderne tid blitt satt i system.
Dersom man som terapeut jobber mye med bløtvev er dette en fantastisk modalitet som i mange tilfeller lar deg og pasienten oppnå god effekt spesielt i forhold til øket bevegelse.
Du som terapeut vil ofte spare hender og fingre for mye belastning og mottager av behandling kjenner et helt annet trykk og stimuli enn for eksempel ved tradisjonell massasje.

Ttool (IASTM) er en modalitet som bør inngå som en del av en behandlingsplan og skal fortrinnsvis benyttes sammen med andre typer behandling/modaliteter hvor formålet skal være en sunn og fornuftig tilnærming til den enkelte pasients problematikk og da med et langsiktig mål.

Det er en ytterst effektiv behandlingsteknikk ved blant annet idrettsskader.
• Kort gjennomgang av den nyeste evidensbaserte viten om muskel/skjelettskader og vevstilheling.
• Hands-on workshop med vårt eget spesialdesignede alt-i-ett IASTM verktøy, The ttool. Du blir guidet av vår dyktige og erfarne kursholder Thomas Lauvsnes.
• Praktiske caser blir inkorporert i undervisningen.

Er du fysio/manuellterapeut, massør, naprapat, osteopat eller kiropraktor og jobber med bløtvevsbehandling i tillegg til rehabilitering er dette kurset for deg. IASTM er en fantastisk modalitet hvor man i mange tilfeller får utrettet mye i forhold til både smertelindring og øket bevegelse på kortere tid enn man kanskje er vant til, samtidig som man forminsker belastning på sin egen kropp.

Forkunnskaper

Gode anatomikunnskaper
(passer for Personlig Trenere, massører, fysioterapeuter, osteopater, kiropraktorer og andre som kjenner muskelanatomi godt). 

Instruktør: Thomas Lauvsnes, MSc (Chiro)

Thomas har jobbet som kiropraktor siden 2001, både i det private og offentlige. Han er partner og medeier av Nemus Lillestrøm, en multi-disiplinær klinikk hvor han jobber tett sammen med andre aktører innen muskel- og skjelett.
Han har vært med i et team av smertespesialister på Akershus Universitetssykehus poliklinikk og var der med på utredning og behandling av pasienter som var henvist til Smertepoliklinikken.
Thomas har vært involvert i idrettsmedisin i flere år og har vært medarbeider og leder av ulike medisinteam fra elite og profesjonelle klubber til ungdomssporter. En lang og omfattende liste over kurs og seminarer har gjort Lauvsnes kunnskapsrik i differensialdiagnostikk, ekstremitetsbehandling, idrettsmedisin og smertebehandling. Han har også undervist og forelest innen instrument assistert bløtvevs-behandling (IASTM) og har blant annet vært instruktør for Graston Technique kurs på flere nivåer i England. Thomas er godt etterspurt som seminarholder og kursinstruktør. I 2015 ble han kåret til årets kiropraktor i Norge!

Øvrig info

Kurset holdes hos Axelsons Institute i samarbeid med Alfacare.

Ved påmelding oppgis hvilken type bakgrunn du har (f.eks massør, fysioterapeut…).

Pris 1 900,- ,-
Neste start

Hei! Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål om våre utdannelser og kurs.
Ring oss på 23 10 36 20.