Fascial Manipulation (FM) by Stecco

Axelsons er stolte over å ha fått Fascial Manipulation®/Stecco®” method ved Dr. Antonio Stecco til Oslo for å holde sine kurs i Fasciell Manupulasjon (FM).
Fascial Manipulation® er utviklet av fysioterapeuten Luigi Stecco fra Nord-Italia som i løpet av de siste 35 år har samlet sin kontinuerlig økende kliniske erfaring, med stadig nyere og mer relevant forskning.  Dette har resultert i en modell som omfavner hele det menneskelige fascielle system relatert til dysfunksjonell bevegelse og smerte.

Kunnskapen presenteres på en unik måte som gir forståelse for kroppens naturlige kompleksitet, og gir veiledning til en unik terapeutisk tilnærming.

Stecco som er en «kroppens mekaniker» har alltid hatt som mål å forsøke å forenkle komplekse forhold. FM er oppbygd med dette som bakgrunn.

Interessen for fasciaens egenskaper og rolle har gått i arv i familien Stecco. Sønnen, Dr Antonio Stecco, MD PhD fra University of Padoa er ansatt som research assistent professor ved NYU Grossman School of Medicin Department of Rehabilitation. Han fungerer som hovedlærer for FM-teknikken og har personlig organisert og undervist på fem kontinenter. Antonio har studert den humane fasciaen ved gjennomføring av mer enn 100 kadaver disseksjoner, publisert mer enn 40 artikler og vært medforfatter av flere bøker. 

Luigis datter Dr. Carla Stecco MD, er ortopedkirurg og professor of Human Anatomy and Movement Sciences ved universitetet i Padova. Carla har dedikert seg til å studere anatomien til den humane fasciaen. Hun har personlig gjennomført mer enn 100 vitenskapelige kadaver disseksjoner og forfattet mer enn 100 artikler innen faget samt at hun er forfatter til to bøker om den menneskelige fasciaen. Hun er også en del av lærerkreftene i FM i Italia og internasjonalt.

FM programmet består av tre nivåer med intensive «hands-on» kurs.
Kursene kombinerer teoretisk undervisning, demonstrasjoner samt praktisk trening og avsluttes som helhet med en Fascial Manipulation® Certification eksamen.

Du lærer:

  • Det fascielle systemets anatomi og fysiologi 
  • Fasciaen og den biomekaniske modellen som systemet bygger på
  • Anatomisk lokalisasjon av «key fascial points»
  • Evaluering av det fascielle systemet relatert til eksterne og interne dysfunksjoner
  • Metodologi og behandlings-strategi

Kursserien består av 3 nivåer.

Fascial Manipulation Level 1 består av to deler
1a: Online
1 b: Stedlig/On Site

Hvert nivå er delt opp i 2 deler, FM-1a og FM-1b, FM-2a og FM-2b osv.
Kursene tas i rekkefølge og deltakelse på senere kurs, forutsetter en fremgangsrik deltakelse på foregående kurs. 

Det anbefales å benytte god tid til forankring av kunnskapen mellom kursene for å oppnå en god progresjon. 
I tillegg til FM-1 til -3 kursene vil det være mulig å delta i Master Class-kurs for å ytterligere å spisse ferdighetene og kompetansen. Master class kursene (FM-MC2 og MC3) er ikke obligatorisk i forhold til sertifisering). 

Forkunnskaper:

Deltakelse på kurset krever 3-årig  utdannelse på høyskole/universitetsnivå innen medisinske fag eller tilsvarende.

Øvrig info

Kurset/seminaret holdes på engelsk. 

Alle utenlandske deltakere må fremvise negativ COVID-19 test ved innregistrering på skolen første kursdag.

All foreign participants must show a negativ COVID-19 test by registration the first course-day.

Pris -
Neste start

Hei! Vi hjelper deg gjerne med dine spørsmål om våre utdannelser og kurs. Start chatten ved å trykke på «start chat» eller ring oss på 

23 10 36 20 (9-12)

Start Chat