Benyttet koronatiden til å ta en helt ny utdannelse

  • Gå tilbake

 

Da koronakrisen inntraff var det ingen selvfølge at Tommy fikk beholde jobben i Norwegian. Skulle han ha en ny jobb nå, ville han gjøre noe helt annet – han ville bli uerstattelig.

 

 

For Tommy Nygaard har IT vært fagfelt og lidenskap i en årrekke. For ham har det å sette seg inn i og utvikle nye tekniske løsninger vært altoppslukende i årevis. Han jobber med trafikkavvikling og IT i Norwegian, og før korona var det én ting han hadde tenkt en god del på. At han en dag kunne bli overflødig, at jobben han gjør kan erstattes av kunstig intelligens og teknologi.

 

Da koronakrisen inntraff fikk han arbeidshverdagen snudd på hodet, framtiden ble usikker. Norwegian permittere og gjennomføre nedskjæringer, og i dag er det ingen hemmelighet at denne krisen traff selskapet så hardt at de lenge sto i fare for å gå konkurs. Det var ingen selvfølge at Tommy ville kunne beholde jobben sin. Med færre fly i luften og en mindre stab å administrere bestemte seg derfor får å se på dette som en gylden mulighet til å gå helt nye veier.

 

‑Jeg hadde tatt et kurs tidligere på Axelsons, som heter ’Massasje til husbruk’. Tanken da var at jeg ville ha muligheten til å behandle familiemedlemmer. Underveis i det kurset ble jeg så overrasket over at jeg opplevde at det å massere ga meg en påfallende ro. Endelig fant jeg et fristed hvor jeg klarte å stoppe tankestormen. For aller første gang opplevde jeg at jeg klarte å legge vekk jobb og hverdag, og konsentrere meg fullt og helt om å være tilstede.

 

Med dette friskt i minnet falt tankene fort på Axelsons og Massørutdannelsen når han nå skulle gjøre noe nytt.  Men Tommy er ikke typen til å ta forhastede beslutninger. Før han meldte seg opp til studiet gikk han grundig til verks. Han gikk til sjefen sin og fortalte henne om planene. For Norwegians utfordringer til tross så hadde han unngått permittering og jobbet fortsatt fulltid, i hvert fall enn så lenge.

 

-For meg var det til slutt fire ting som var avgjørende for at jeg til valgte å studere Massasje på Axelsons.

 

  1. Jeg visste jo ikke på det tidspunktet om jeg ville kunne beholde jobben min i Norwegian.

 

  1. Jeg ville ha en utdannelse der mine ferdigheter ikke på sikt kan erstattes av teknologi. Med lang fartstid innen IT er jeg smertelig klar over at det er den veien utviklingen går. Artificial Intelligence (AI) har kommet for å bil, og vil gradvis gjøre mange mennesker overflødige i jobbene sine. Det vil ikke kunne skje med massasje og berøring.

 

  1. Jeg ønsket å finne tilbake til den følelsen jeg hadde under massasje til husbruk-kurset. Å kunne koble ut hodet mitt å og være tilstede i øyeblikket. Stilne tankestormen.

 

  1. Etter å ha jobbet med datasystemer i mange år ville jeg ta en utdannelse som har mennesket i fokus. Jeg vil ha en jobb der jeg kan være til glede og hjelp for andre mennesker, på en eller annen måte – det føler jeg at jeg virkelig har muligheten til etter denne utdannelsen.

 

Tok utdannelsen ved siden av full jobb

Ettersom massørutdannelsen er modulbasert ble det med god planlegging mulig for Tommy å ta utdannelsen på normert tid ved siden av jobb. Juni 2021 er han ferdig utdannet Diplomert massør. Og han sier selv at han bare har tatt første skrittet på reisen. Nå hungrer han etter å lære mer.  

 

-Noe av det fantastiske med denne utdannelsen er at du både skal tilegne deg relativt komplisert anatomi teoretisk, men du skal og omsette det å bruke det praktisk. Det liker jeg. Jeg er nerd, og går veldig fort opp i det jeg interesserer meg for. Sånn sett er dette virkelig midt i blinken for meg.

 

Gode løsninger og godt ivaretatt

Han er og imponert over at det har vært mulig å gjennomføre et utdanningsforløp i koronaperioden, for det var ikke egentlig gitt da han startet. Selv for Axelsons har det vært veldig mye nytt dette semesteret.

 

Skolen har virkelig snudd seg rundt og gjort alt de kan for at dette skulle være mulig å gjennomføre. Laget et godt digitalt undervisningsopplegg som evnet å ivareta studentene utrolig godt. Den siste tiden har restriksjonene lettet nok til at vi endelig har kunnet møtes fysisk på skolen. Det har vært helt fantastisk. Med smittevern i fokus, og flittig bruk av masker og visir, har vi fått trene på alt vi har lært og utøve faget i praksis.

 

Hvordan hverdagen nå blir er han litt usikker på. Han har fortsatt jobben i Norwegian, og har ikke bestemt seg helt for hvordan han skal kombinere det, men at det blir en kombinasjon er han ganske sikker på.

 -Selv om det ikke så sånn ut da jeg startet så har jeg nå fått et luksusproblem. Jeg har en god jobb, og jeg har tatt en ny utdannelse som jeg brenner etter å begynne å bruke.

 

Og det er ikke bare jobbsituasjonen han skal få til å gå opp. Livet som student har gitt mersmak – nå vil han lære mer.

 

-Jeg snuser allerede på mulighetene til å ta flere kurs. Det å være en del av en klasse på denne måten har vært helt fantastisk. For meg ble koronakrisen rett og slett en døråpner, avslutter han.

 

Les om vår utdannelse til Massør

Les om vår videreutdannelse til Massasjeterapeut

Les mer



Stressveileder – et kurs i stresshåndtering

Da Axelsons lanserte kurset «Stressveileder» våren 2021 ble kurset fulltegnet i rekordfart. 

En ny karriere – eller et springbrett til en annerledes hverdag

Mange tror at man må studere yoga i månedsvis i India for

Utbrent av karrierejaget

Tom Eikelind (43) ble utbrent av karrierejaget. Sa opp jobben og fulgte

axelsons.no bruker innholdskapsler (cookies) for statistikk     Webutvikling

Laster ..